Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7

Dag vier: dinsdag 19 juli 2005

Eerst maar eens de belbus gebeld over de mogelijkheden om weer in Witmarsum te komen. De belbus-juffrouw wist me te vertellen dat in Makkum, Wons Buiten en Wons kon opstappen. Maar waar dat precies was wist ze niet. Ik heb maar voor Wons gekozen omdat ik de dag daarvoor de bushalte bij de kerk had gezien.

Daarna snel de tent afbreken en op pad. De eerste kilometers van een dag gaan altijd goed, dus ik was op tijd bij de de kerk en had nog even de tijd een paar fotos te maken.

In Witmarsum kon ik direct overstappen naar Harlingen. Daar ging het om de industriehaven heen, en weer verder langs de dijk. De avond er voor had ik de eventuele overnachtings mogelijkheden bekeken. Nadat ik al uren in de wind had gelopen besloot ik dit keer maar een pension te nemen ten oosten van Oosterbierum. Ik was welkom, maar moest niet te vroeg komen want mevrouw moest nog even weg. Maar met het einddoel in zicht was ik niet meer te stuiten en kon nog even in de zon zitten tot mevrouw terug was.

Ik was de enige gast en had het rijk alleen. Ik maakte nog even een planning voor de volgende dagen. Voor woensdag had ik de keuze uit een paar campings op 17 km afstand of pensions op 27 km.

Top