Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7

Dag een: zaterdag 16 juli 2005

Ik had besloten om het Friese Kustpad van Stavoren naar Lauwersoog te lopen. Mijn dochter leek het ook wel leuk om één dagje mee te lopen, en daarom had ik geprobeerd in de buurt van Workum een overnachtingsadress te regelen. Een NS Zomertoer voor € 59,= was de voordeligste oplossing om met twee personen van Eindhoven naar Friesland te reizen en tevens één persoon terug te laten gaan naar Eindhoven. Verder hadden we dan ook alle vrijheid van reizen. Het was daarom ook niet erg dat we een overnachtingsadres in IJlst hadden.

's Morgens om een uur of negen vetrokken we uit Eindhoven, ik met een rugzak met 20 kg en mijn dochter een tasje met alleen het hoogst nodige. Na een halve dag kwamen we in Workum waar we in het begin van de middag het Jopie Huisman Museum bezochten. Twee uur nadat we in Workum aankwamen gingen we weer verder met de trein.

In Stavoren begon de wandeling dan eindelijk. Na een tocht van 14 km via Hindelopen kwamen we in de avond voor de derde maal op het station van Workum waar we de trein naar IJlst namen. Na nog een klein stukje lopen arriveerden we op ons logeeradres waar we vriendelijk werden ontvangen en waar we lekker hebben geslapen.

Top