Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7

Dag twee: zondag 17 juli 2005

Mijn dochter bracht me van IJlst naar Workum en nam later de trein naar Eindhoven waar ze in de middag veilig aankwam. Vanaf Workum heb ik mijn tocht alleen voortgezet.

Sporthal - Zwembad - met Water
Sporthal - Zwembad 30o - met Water

Evenals de dag er voor was het prachtig weer. Omdat minicampings nog wel eens vol kunnen zijn belde ik vanaf Ferwoude naar de camping tussen Makkum en Wons, waar ze nog volop plaats hadden. Met een gerust gevoel kon ik dan ook enige tijd later in het gras tussen Angterp en Allingawier liggen en genieten van het wijdse uitzicht over het Friese land. Hoewel het pas de tweede dag was, had ik de rust ook wel even nodig.

Nadat er in een uur drie fietsers, die je al kilometers van te voren ziet aankomen, waren gepasseerd, heb ik mijn weg vervolgd richting Makkum. De route tussen Allingawier en Makkum was aangepast, waardoor ik al op camping "De Weeren" kwam voordat ik Makkum had gezien. Op deze kleine maar uitstekend verzorgde camping had ik de keuze om tussen de bomen te staan of een plaatsje buiten de beschutting, met een uitzicht naar drie kanten. Gezien het weer heb ik voor het laatste gekozen.

Top