h e t   P i e t e r p a d   i n   4 9 0  d a g e n   e n   4 9  m i n u t e n
     


Home

Doel

Pietersdag

Status

Route
  verslag

CD

Reacties

Meelopers

het LAW

Venlo Roermond

Links

Dossier
Voor een het wandelen van het Pieterpad zijn een paar goede wandelschoenen onontbeerlijk. De digitale wandelaar kan volstaan met een muis om via de route van plaats naar plaats te gaan.

Pieterburen Pieterburen - Winsum Winsum Winsum - Groningen Groningen Groningen - Zuidlaren Zuidlaren Zuidlaren - Rolde Rolde Rolde - Schoonloo Schoonloo Schoonloo - Sleen Sleen Sleen - Coevorden Coevorden Coevorden - Hardenberg Hardenberg Hardenberg - Ommen Ommen Ommen - Hellendoorn Hellendoorn Hellendoorn - Holten Holten Holten - Laren Laren Laren - Vorden Vorden Vorden - Doetinchem Doetinchem Doetinchem - Hoog Elten Hoog Elten Hoog Elten - Millingen Millingen Millingen - Groesbeek Groesbeek Groesbeek - Gennep Gennep Gennep - Vierlingsbeek Vierlingsbeek Vierlingsbeek - Swolgen Swolgen Swolgen - Venlo Venlo Venlo - Roermond Roermond Roermond - Pey Pey Pey - Sittard Sittard Sittard - Strabeek Strabeek Strabeek - Maastricht Maastricht Maastricht - St. Pietersberg St. Pieterspberg


Pieterburen
27 januari 2002:
Het idee om even een liedje te zingen voordat ik de eerste stappen op het Pieterpad zou zetten is een beetje uit de hand gelopen. Op verzoek van Leenderd van Breugel, de hotel eigenaar, had ik een programma van een klein half uur in elkaar gezet. Leenderd had een plaatselijke muzikant Laila Holwerda gevraagd om ook een paar nummers te zingen om zo een iets langer programma te hebben. Margreet van Dam zou mij met de begeleiding helpen. De laatste weken werd er flink gerepeteerd, en zijn allerlei atributen bij elkaar gezocht.
Omdat Pieterburen toch wel erg ver weg ligt, werd besloten om op zaterdag, de dag voor het optreden, naar Pieterburen te gaan. 's Avonds werd in een ontspannen sfeer overlegd over het programma en nog wat geoefend. Het optreden dat tussen drie en vijf zou plaatsvinden startte pas om een uur of vier. Het weer was te mooi om de mensen naar binnen te lokken. Toch was het cafe redelijk gevuld toen wij onze act presenteerden. Ook het Groninger publiek zong driftig een deel van het refrein mee. Dat wil zeggen het woord 'pad', dat voor komt in Deltapad, Duin- en polderpad, Visserspad, Zevenwoudenpad en Pieterpad. Na de snert, ben ik dan eindelijk op weg gegaan en heb de eerste vijf kilometer afgelegd.

De rest van mijn belevenissen vind je door op het rode pad of de plaatsen de klikken.
     
  Copyright (c) 2001-2003
Johan van Slageren
Laatste wijziging: 2004-2-21 10:50:44